MVH | Condensatietechnolige
16583
page,page-id-16583,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Condensatietechnolige

Werking condensatietechniek

Sinds enkele jaren kiezen steeds meer mensen voor condensatieketels als dé oplossing voor hun verwarming. Deze ketels zetten brandstof om in warmte en halen daarnaast zoveel mogelijk restwarmte uit de verbrandingsgassen. Daardoor daalt het verbruik aanzienlijk en het comfort wordt er alleen maar beter op.

Oude verwarmingsketels maken geen gebruik van de latente warmte in verbrandings- of rookgassen. Een groot deel van de warmte verdwijnt dus via de schoorsteen. Condenserende ketels op gas of stookolie benutten die warmte juist wel. Dat gebeurt door de waterdamp in de rookgassen te laten neerslaan (condenseren). Het rendement is hierdoor zo’n 14% hoger voor gas en 10% hoger voor stookolie dan bij een lagetemperatuurketel. 35% energiebesparing is zo gemakkelijk haalbaar. En de uitstoot van schadelijke stoffen daalt ook tot een tiende. Condensatieketels zijn te herkennen aan het Optimaz Elite (olie) of HR-TOP (gas) label, die garanderen dat ze voldoen aan alle huidige normen en milieuvriendelijker zijn dan oudere ketels. Belangrijk voor u en het milieu.

5 principes

Bovendien loont het de moeite om zowel bij modernisering van uw woning als bij nieuwbouw een combinatie te overwegen van condensatietechniek met zonne-energie voor de warmwaterbereiding en voor ondersteuning van de verwarming.

 

De werking van een condensatieketel bestaat uit 5 principes:

 

  • het verlagen van de temperatuur van de rookgassen of het winnen van voelbare warmte
  • het laten condenseren van de aanwezige waterdamp of het winnen van niet-voelbare warmte
  • het verminderen van de verbruikte lucht bij de verbranding
  • het drukken van de restwarmteverliezen en het verhogen van het dauwpunt
  • het verbruiken van de lucht in de ketel en het elimineren van de stralingsverliezen

MVH is hierbij uw vakman voor condensatietechniek en zorgt voor de installatie en het plaatsen van uw condensatieketel. Daarom kunt u ons voor meer informatie altijd contacteren. Wij werken naast Zaventem ook in de regio Machelen, Vilvoorde, Brussel, Mechelen en Leuven!

Vraag nu uw offerte aan.